Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟΝ του ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ





Το Λύκειον του Αριστοτέλη ή η Περιπατητική Σχολή του Αριστοτέλη: Ένας ξεχωριστός χώρος στην καρδιά της πόλης που νέοι Αθηναίοι διδάσκονταν υπό τον πολυεπιστήμονα φιλόσοφο την ρεαλιστική σκέψη, τη μελέτη της γνώσης, τη σφαιρική εξήγηση του κόσμου μέσω του "καθολικού συστήματος".
Αυτή την Κυριακή 4 Οκτωβρίου από τις 16:00 έως τις 20:00 ‘αναβιώνουμε’ την λειτουργία του χώρου ως σημείου ανταλλαγής σκέψεων και απόψεων με την αρωγή 8 σημαντικών Αθηναίων που θ’ αναπτύξουν λόγο πάνω σε 4 σύγχρονους θεματικούς άξονες. 

Ο Νίκος Βατόπουλος, δημοσιογράφος-συγγραφέας και ο Λευτέρης Σκιαδάς, δημοσιογράφος-ιστορικός μιλούν για την Αθήνα, ο Φίλιππος Κουτσαφτής, διευθυντής φωτογραφίας-ντοκιμαντερίστας και ο Κώστας Πασχαλίδης, αρχαιολόγος για την Αρχαιολογία, ο Νίκος Σιδέρης, ψυχίατρος-ψυχαναλυτής-συγγραφέας-μεταφραστής-ποιητής και η Φωτεινή Τσαλίκογλου, καθηγήτρια ψυχολογίας-συγγραφέας αναλύουν περί Δημοσίου λόγου και λόγου Ψυχής, ενώ ο Θωμάς Δοξιάδης, αρχιτέκτονας-αρχιτέκτονας τοπίου και ο Τεύκρος Μιχαηλίδης, διδάκτωρ μαθηματικών-συγγραφέας μας εισάγουν στην Επιστήμη.

Ταυτόχρονα αρχαιολόγοι του Λυκείου θα πραγματοποιήσουν δύο ξεναγήσεις για όσους θέλουν να γνωρίσουν αυτόν τον σημαντικό χώρο.
Άλλη μια ευκαιρία να συνδεθούμε με την ιστορία της Αθήνας μας και να τη δούμε διαφορετικά, σ’ ένα χώρο που αξίζει να γίνει ακόμα περισσότερο γνωστός!

Το πρόγραμμα:

(οι ομιλίες ειναι ταυτόχρονες, σε δύο διαφορετικά σημεία, με την ελαφριά χρήση μικροφώνου, η είσοδος -όπως σε όλες τις εκδηλώσεις των atenistas- ελεύθερη)

16:00 – 16:45 
«Περί Αθήνας Λόγος»
Νίκος Βατόπουλος, Λευτέρης Σκιαδάς

17:00 – 17:45 
«Περί Αρχαιολογίας Λόγος»
Φίλιππος Κουτσαφτής, Κώστας Πασχαλίδης

18:00 – 18:45 
«Δημόσιος Λόγος και Περί Ψυχής Λόγος»
Νίκος Σιδέρης, Φωτεινή Τσαλίκογλου

19:00 – 19:45
«Περί Φυσικών Επιστημών Λόγος»
Θωμάς Δοξιάδης, Τεύκρος Μιχαηλίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου