Τρίτη 26 Μαΐου 2020

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΣΩΤΗΡΗ ΤΣΙΟΔΡΑ


Όλες αυτές τις μέρες του εγκλεισμού μας είχαμε δίπλα μας την αγωνία και την πείρα ενός σοβαρού επιστήμονα που μας ενημέρωνε με ειλικρίνεια για τις φάσεις του νέου επικίνδυνου ιού. Τα δεδομένα άλλαζαν συχνά αλλά οι επιστήμονες της χώρας μας επαγρυπνούσαν. Ο Σωτήρης Τσιόδρας χρειάστηκε να αλλάξει τις συστάσεις του καθώς ο ιός συμπεριφερόταν με απρόσμενο τρόπο και ήταν η πρώτη εμφάνιση του συγκεκριμένου ιού στον πλανήτη με αυτή τη μορφή προκαλώντας πανδημία. 
Το αποτέλεσμα της σοβαρής προσπάθειας ήταν να κατορθώσει η Ελλάδα να έχει τις λιγότερες απώλειες και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας να βοηθήσει όλους μας με τη νηφαλιότητά του, την επιστημονική του αρτιότητα και τις γρήγορες αποφάσεις που ευτυχώς ακολούθησε η ελληνική κυβέρνηση παίρνοντας έγκαιρα μέτρα προστασίας. Πολλοί κατηγόρησαν τον γιατρό Τσιόδρα χωρίς επιστημονικά στοιχεία με μόνο κριτήριο την αλλαγή συστάσεων και οδηγιών- αλήθεια τι είναι δεδομένο σε μια πανδημία που θα όφειλε να μην αλλάζει για να νιώθουν οι "πανεπιστήμονες" ότι ενημερώνονται σωστά; Φαιδρότητες των νεοελλήνων που δεν αποδέχονται πως ένας άριστος επιστήμονας έμεινε στη χώρα και τόλμησε να ηγηθεί της προσπάθειας να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Χωρίς πολλά λόγια θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου.
Κύριε Σωτήρη Τσιόδρα, σας ευχαριστούμε!


Υ.Γ. Προσωπικά σας ευχαριστώ και για τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη με τους οποίους θεραπεύατε κάθε δύσκολη στιγμή τη ψυχή μας καθώς και αυτούς με τους οποίους μας χαιρετίσατε για να επιστρέψετε στα καθήκοντά σας με σεμνότητα και σοβαρότητα όπως κάνατε πάντα. Σας ευχαριστώ ακόμη που δακρύσατε δείχνοντας ότι η επιστήμη δεν είναι τόσο ψυχρή και αποκομμένη από τον άνθρωπο. Στο πρόσωπό σας συμφιλιώθηκε ο πολιτισμός της νεωτερικότητας!

Με εκτίμηση
                Νότα Χρυσίνα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου