Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

"Διάττοντες" του Δημήτρη Μπούκουρα





Οι «μικρές εκδόσεις» σας καλούν στην πρώτη παρουσίαση του αφηγηματικού πεζο-γραφήματος Διάττοντες του Δημήτρη Μπούκουρα.

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016
19:00
Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα του Δήμου Αθηναίων, Ηρακλειδών 66, 11851 Αθήνα


Το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος-συγγραφέας Διώνη Δημητριάδου (που έχει κάνει την επιμέλεια λόγου). Θα διαβάσει αποσπάσματα η ηθοποιός Γιούλη Ζήκου. Θα μιλήσει ο συγγραφέας για το βιβλίο, για τις μνήμες, για τους διάττοντες...

Ο Δημήτρης Μπούκουρας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1942. Η ζωή του σημαδεύτηκε από τον άδικο θάνατο της μητέρας του στα Δεκεμβριανά. Ύστερα από πολλές επαγγελματικές περιπέτειες ασχολήθηκε με το εμπόριο. Είναι παντρεμένος με την Αγγελική Μολφέτα. Έχει γράψει μια συλλογή ποιημάτων, μια συλλογή διηγημάτων, δύο παιδικά βιβλία και το παρόν αυτοβιογραφικό αφήγημα, Διάττοντες, που είναι και η πρώτη του δουλειά που εκδίδεται.. Ποιήματά του και διηγήματα έχουν βραβευτεί σε διαγωνισμούς.
Μια ιστορία αληθινή. Απ’ αυτές που ακούς ή διαβάζεις και νομίζεις ότι κρύβεται πίσω τους μια περίτεχνη μυθοπλασία. Γιατί ξεχνάς πως η ζωή ξέρει να φτιάχνει τα πιο περίεργα σενάρια και να ξαφνιάζει με τις ανατροπές της. Μια αφήγηση που ξεκινά λίγο πριν τον πόλεμο του ’40 και διατρέχει τη ζωή των ηρώων παράλληλα με τα ιστορικά γεγονότα για πάνω από τρεις δεκαετίες. Ο αφηγητής, το κύριο πρόσωπο της ιστορίας αυτής, με όσα πρόσωπα και γεγονότα διατήρησε στη μνήμη του, συνθέτει την εικόνα μιας ζωής μοναδικά φωτισμένης από την παρουσία εκείνων των ξεχωριστών ανθρώπων που σαν διάττοντες πέρασαν, έλαμψαν και χάθηκαν. Με μια γραφή συγκινητική αλλά και χιουμοριστική, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη για τα γυρίσματα της μοίρας, το βιβλίο αυτό είναι μια κατάθεση ψυχής στη μνήμη τους.



Οι «μικρές εκδόσεις»: Έχουμε αγάπη για τον πολιτισμό και πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός έχει νόημα πάντοτε, έχει πολύ μεγάλο νόημα και σήμερα. Αγαπάμε τις τέχνες όχι ως απλό στολίδι, γαρνιτούρα, διασκέδαση της ζωής μας, αλλά ως τρόπο έκφρασης, ερμηνείας της, ως ένα από τα κεντρικά στοιχεία της. Είμαστε μία ανοιχτή ομάδα, επιθυμούμε να επικοινωνούμε με όλους, δημιουργούς, αναγνώστες, ακροατές. Να είμαστε ενεργοί, να υποδεχόμαστε, να καλούμε τα έργα. Θα σας ενημερώνουμε συνεχώς. 



Λεωφόρος Κηφισίας 188, Κηφισιά 14562, Αττική, Ελλάδα

τηλ: +302108084752, +306936903803



facebook: 




web page του βιβλίου:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου