Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Η συμμετοχή της Ελένης Παυλοπούλου για τον Δον Κιχώτη του Μιγκέλ ντε Θερβάντες

Λεπτομέρεια του έργου με θέμα τον "Δον Κιχώτη" που η Ελένη Παυλοπούλου θα παρουσιάσει  στην εκδήλωση της Ισπανικής Πρεσβείας για τον Μιγκέλ ντε Θερβάντες μαζί με σημαντικούς συντελεστές. 
Βυζαντινό Μουσείο 



Ο Δον Κιχώτης είναι ο Ρομαντισμός.


Εκφράζει την γενεαλογία των μορφών του Ρομαντικού Κινήματος με έναν τρόπο μοναδικό και απόλυτα ανατρεπτικό.Παραμένει αθάνατο σύμβολο.
Στο έργο μου τον υπαινίσσομαι παρά τον ζωγραφίζω. Ζωγραφίζω την άδεια πανοπλία του, το άλογό του τον Ροσινάντε, σκηνές εξέγερσης στους δρόμους της σύγχρονης Αθήνας μέσα σε μιαν παράδοξη σύνθεση και κλίμακα.Οι σκηνές των οδομαχιών είναι σαν οθόνες και το άλογο σχεδόν πετάει, με μιάν ελευθερία, μια μελαγχολία, μιά νοσταλγία, έναν απόκοσμο λυρισμό κι είναι λες λίγο το πνεύμα του Δον Κιχώτη ολοζώντανο, σε άλλη, παράλληλη διάσταση.Πνεύμα ατίθασο, αταξινόμητο, μή χειραγωγούμενο, ασυμβίβαστο, ποιητικά ελεύθερο, γι αυτό και αληθινό.
Η άδεια πανοπλία του, η απουσία του από την σύγχρονη πραγματικότητα υποδηλώνει τις προδομένες διαθήκες όλων των τρελλών και των ρομαντικών του κόσμου ετούτου και το αναγκαίο της εξέγερσης για μια ζωή αληθινή.

Ελένη Παυλοπούλου



Eλένη Παυλοπούλου σπούδασε Ζωγραφική με Καθηγητή τον Δημ.Μυταρά,όπως και Χαρακτική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνα.Έλαβε Υποτροφίες του Ι.Κ.Υ. κατά το διάστημα 1992-97. Mεταπτυχιακές Σπουδές στη Ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. με υποτροφία του Ι.Κ.Υ. για τα έτη 2003-04, με Καθηγητή τον Τάσο Χριστάκη.Έχει πραγματοποιήσει δέκα ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα,στο Παρίσι,στην Κωνσταντινούπολη και στις Βρυξέλλες,ενώ έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και Art Fairs στην Ελλάδα,στην Ευρώπη και στην Αμερική με πολύ σημαντικούς επιμελητές και ιστορικούς Τέχνης όπως: Ντόρα Ηλιοπούλου-Ρογκάν, Ελένη Γατσά, Μάνος Στεφανίδης, Συραγώ Τσιάρα, 
Πέδρο Ολάγια.
Έργα της βρίσκονται σε αρκετές ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές,οπως είναι μεταξύ άλλων,η Καλλιτεχνική Συλλογή της Εθνικής Τράπεζας,στην Αθήνα και στο Λονδίνο,η Τράπεζα Ομίλου Πειραιώς,η Συλλογή Κοπελούζου,το Μουσείο Φρυσίρα,το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης,και πολλές άλλες συλλογές στην Ευρώπη και την Αμερική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου