Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Συνέδριο: Γλώσσα, εξουσία, ΜΜΕ


To «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο με θέμα : Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Από την Αρχαιοελληνική Γραμματεία έως Σήμερα» είναι γεγονός και για φέτος το καλοκαίρι. Το πρόγραμμα οργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων σε συνεργασία και με την υποστήριξη διακεκριμένων ελληνικών και διεθνών ακαδημαϊκών και δημοσιογραφικών φορέων.
Το πρόγραμμα είναι συνέχεια της περυσινής ακαδημαϊκής δράσης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη ομολογουμένως επιτυχία στην Άνδρο. Φέτος διευρύνεται με δύο κύκλους και υποστηρίζεται από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος) του Πανεπιστημίου Harvard και το Γραφείο Ελλάδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Ο πρώτος κύκλος, με τίτλο «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Γλώσσα, Εξουσία και ΜΜΕ – Από τα κλασικά κείμενα στον σύγχρονο δημόσιο λόγο» θα πραγματοποιηθεί στο Γαύριο της Άνδρου από 10 έως και 17 Ιουλίου 2016. Οργανώνεται σε συνεργασία με την Ένωση Ευρωπαίων Δημοσιογράφων και τελεί υπό την αιγίδα του δήμου Άνδρου, ο οποίος και πέρυσι στήριξε το πρόγραμμα.
Ο δεύτερος κύκλος, με τίτλο «2ο Θερινό Πανεπιστήμιο: Ελληνική Γλώσσα και Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας: Ανάδειξη Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Δράσεων», θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά (Κολυμπάρι) από 16 έως και 22 Αυγούστου 2016. Ο σεμιναρικός αυτός κύκλος οργανώνεται από την Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης και το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, η πρόεδρος του οποίου, Αν. Καθηγήτρια κ. Μαρία Σακελλαρίου και τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος προσφέρουν τη μεγάλη τους υποστήριξη. Το πρόγραμμα προσφέρεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, απόφοιτους, υποψήφιους διδάκτορες, ερευνητές, εκπαιδευτικούς και δημοσιογράφους. Οι συμμετέχοντες θα επιλεγούν κατόπιν αξιολόγησης. Στο πλαίσιο της συνέντευξης προβλήθηκε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα στην περυσινή δράση (https://www.youtube.com/watch?v=yCT_JM3Lx3Y).

Πληροφορίες για τις εγγραφές: κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια Προγράμματος, Επίκ. Καθηγήτρια Π.Τ.Ν. Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Fellow of2014 Harvard Olympia Programnitsi@cc.uoi.gr και στην ιστοσελίδαsummerschool.ac.uoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου