Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Πώς να μην ερωτευθείς έναν άνδρα που διαβάζει;


της Νότας Χρυσίνα


John Singer Sargent, Άνδρας που διαβάζει. Άνευ χρονολογίας.

Ο άνδρας που διαβάζει είναι συνήθως πνευματώδης. Κάνει εύστοχες παρατηρήσεις για πρόσωπα και πράγματα.
Ο άνδρας που διαβάζει σε βγάζει από τις αρνητικές σκέψεις καθώς σού απαγγέλλει στίχους των πιο ερωτικών ποιητών όταν γυρνάς κουρασμένη στο σπίτι.
Ο άνδρας που διαβάζει σε κοιτάζει και βλέπει την αγαπημένη του ηρωίδα μέσα στα μάτια σου.
Ο άνδρας που διαβάζει σε ξεναγεί σε τόπους με έναν μυστικό τρόπο που ξεκλειδώνετε μαζί την περιπέτεια και τα πιο εκλεπτυσμένα γούστα συγγραφέων.
Ο άνδρας που διαβάζει έχει στιλ και είναι γοητευτικός. Τον έχουν χαράξει οι ήρωες με ένα τρόπο σαγηνευτικό σκαλίζοντας τον χαρακτήρα του με πινελιές γεμάτες χρώμα.
Ο άνδρας που διαβάζει ερωτεύεται με πάθος και το ζει, διότι όλα είναι πάθος.
Ο άνδρας που διαβάζει γνωρίζει καλύτερα τις γυναίκες γιατί έχει μπει στον ψυχισμό τους μέσα από τους χαρακτήρες των βιβλίων του.
Ο άνδρας που διαβάζει έχει λεπτά λευκά μακριά δάχτυλα και αγγίζει απαλά το δέρμα σου γιατί γνωρίζει πως και τα βιβλία αισθάνονται το άγγιγμα.
Ο άνδρας που διαβάζει αγαπάει την μυρωδιά ενός καλού κρασιού όπως και του χαρτιού που μοσχοβολάει και γεύεται με τα μάτια όλες τις αισθήσεις.
Ο άνδρας που διαβάζει ξέρει πως η λέξη είναι θηλυκό και ακολουθεί τα καπρίτσια της γιατί δεν φοβάται να παίζει έξυπνα.
Ο άνδρας που διαβάζει σε διαβάζει σε δευτερόλεπτα μέσα από τις αντιδράσεις σου όταν κοιτάζεις με αφέλεια ένα φύλλο που ερωτοτροπεί με το αεράκι ή όταν διπλώνεις την φούστα σου με χάρη.
Ο άνδρας που διαβάζει, αλλά δεν χαρίζεται στην γραφή, είναι αυτός που ψάχνουν όλες οι γυναίκες αλλά που τον συναντούν ελάχιστες γιατί δεν έχει χρόνο για ανούσια φλερτ και παγωμένα χαμόγελα.
Ο άνδρας που διαβάζει έχει το μελαγχολικό βλέμμα των Βρετανών ηρώων ταινιών της Βικτωριανής εποχής και ακούει από jazz μέχρι παραδοσιακή μουσική  της Τυνησίας.
Αυτός ο άνδρας διαβάζει:


https://www.youtube.com/watch?v=SXAOfSH0tpM

γιατί τίποτα λιγότερο δεν του αρκεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου