Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015

FEK + ART





“Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως
Φ.Ε.Κ. + ΤΕΧΝΗ (FEK + ART)
Εθνικό Τυπογραφείο 1825-2015”.
Από 17 Δεκεμβρίου 2015 έως 10 Φεβρουαρίου 2016.

To Εθνικό Τυπογραφείο με την ευκαιρία της συμπλήρωσης εκατόν ενενήντα χρόνων από την ίδρυση, στο Ναύπλιο, το φθινόπωρο του 1825, του πρώτου, ουσιαστικά, δημόσιου χαρακτήρα τυπογραφείου που ονομάστηκε «Τυπογραφία της Διοικήσεως», διοργανώνει έκθεση εικαστικών έργων.
Η έκθεση «Φ.Ε.Κ. + Τέχνη» περιλαμβάνει έργα διακεκριμένων δημιουργών που εμπνέονται από την ιστορία, το παρόν και το μέλλον του Φ.Ε.Κ. και του Εθνικού Τυπογραφείου.
Για την παρουσίαση των έργων επελέγησαν σκόπιμα οι χώροι του Εθνικού Τυπογραφείου. Έτσι τα έργα τέχνης αλληλοεπιδρούν με το αυθεντικό περιβάλλον του ιστορικού κτηρίου του Εθνικού Τυπογραφείου, όπου εκτυλίσσεται η καθημερινή εργασία και ζωή της υπηρεσίας αυτής, με τη φιλοδοξία να προκληθεί, μια διαφορετική και ειλικρινής συγκίνηση στον επισκέπτη.

Με την έκθεση επιχειρούμε να προβάλλουμε το Εθνικό Τυπογραφείο στο ευρύ κοινό, ως μια από τις παλαιότερες δημόσιες υπηρεσίες με κύρια αποστολή την έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση και κυκλοφορία των Φύλλων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (Φ.Ε.Κ.) και την κάλυψη των εκτυπωτικών αναγκών του Δημοσίου και να υπενθυμίσουμε τον κρίσιμο ρόλο του στην λειτουργία του κράτους δικαίου, αφού παρέχει έγκυρη πληροφόρηση στους πολίτες για όλες τις σημαντικές πράξεις της Κυβέρνησης και της Δημόσιας Διοίκησης, διευκολύνοντας έτσι τη συμμετοχή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή.
Τα εικαστικά έργα που ενσωματώνουν στοιχεία από το Φ.Ε.Κ. και το Εθνικό Τυπογραφείο αποτελούν διαβατήριο για την είσοδο του Εθνικού Τυπογραφείου στην επικράτεια της Τέχνης, γεγονός που επίσης συμβάλει στην προβολή του, και μάλιστα στο διηνεκές και με ένα τόσο ποιοτικό τρόπο.
Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί τη συνέχεια μιας παράδοσης γενικότερης «εμπλοκής» του Εθνικού Τυπογραφείου, πέραν της τέχνης της τυπογραφίας και με τις καλές τέχνες.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή και τον αν. Υπουργό κ. Χριστόφορο Βερναρδάκη, στις 17 Δεκεμβρίου, ημέρα Πέμπτη και ώρα 19.00.
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες :
ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΑΚΗΣ, ΚΩΣΤΑΣ BITTHΣ, ΣΟΦΙΑ ΒΛΑΖΑΚΗ,ΓEΩΡΓIΟΣ ΓΙΩΤΣΑΣ, ΕΥΗ ΚΑΖΑΚΟΥ, ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΖΟΥΡΑΚΗΣ,ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΤΡΑΚΑΖΟΥ,
ΑΛΕΚΟΣ ΚΥΡΑΡΙΝΗΣ, ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΙΤΗ, ΕΛΕΝΗ ΛΥΡΑ, ΚΑΛΛΙΡΡΟΗ ΜΑΡΟΥΔΑ, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΥΡΙΔΟΓΛΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ, ΙΟΛΗ ΞΙΦΑΡΑ,
ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ - ΑΝΤΩΝΗΣ Π, ΡΕΝΑ ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ,
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΠΑΤΣΟΓΛΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ, ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΤΖΑΛΟΣ, ΓΕΩΡΓΙΑ-MAΓKY TOYΛΙATOY, ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΟΥΜΑΣ, ΒΟΥΛΑ ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΥ, ΠΑΝΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ, ΕΛΛΗ ΧΟΥΣΟΥ - ΜΩΡΑΪΤΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΨΥΧΟΠΑΙΔΗΣ, FRANÇOIS L’HOTEL, STEPHANIE RHODE, η εικαστική πλατφόρμα: ΜΑΚΡΥ ΟΧΗΜΑ, με τους ΧΑΡΗ ΚΟΝΤΟΣΦΥΡΗ, ΕΙΡΗΝΗ ΠΟΥΛΙΑΣΗ, ΓΙΑΝΝΗ ΒΓΟΝΤΖΑ, εικαστική ομάδα ΕΝ ΦΛΩ .

Επιμέλεια: ΛΟΥΪΖΑ ΚΑΡΑΠΙΔΑΚΗ

Συνεχίζεται και η έκθεση με τίτλο «Το Εθνικό Τυπογραφείο με μια άλλη ματιά», με έργα της καλλιτεχνικής ομάδας των υπαλλήλων του Εθνικού Τυπογραφείου.

Εγκαίνια της Έκθεσης: 17 Δεκεμβρίου, ώρα 19.00 
Διάρκεια Έκθεσης: 17 Δεκεμβρίου 2015 -10 Φεβρουαρίου 2016
Διεύθυνση: Εθνικό Τυπογραφείο, Καποδιστρίου 34, μετρό Ομόνοια
Πληροφορίες: 210 5279101-3, www.et.gr
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα-Τρίτη- Πέμπτη: 11.00-13.00
Τετάρτη και Παρασκευή: 17.30-19.30



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου