Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ελληνικό θέατρο σκιών – Άυλη πολιτιστική κληρονομιά


ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Ελληνικό θέατρο σκιών – Άυλη πολιτιστική κληρονομιά

(Προς τιμήν του Βάλτερ Πούχνερ)

Yπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO
Το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Αρχείο /Βάση Δεδομένων του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών, το οποίο υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Ιδρύματος Κόσμος εν Αρμονία.







Το Κέντρο Βυζαντινών, Νεοελληνικών και Κυπριακών Σπουδών της Γρανάδας (Κ.Β.Ν.Κ.Σ.)
[www.centrodeestudiosbnch.com] και η Ερευνητική Ομάδα του Πανεπιστημίου Γρανάδας:
“Estudios de la civilización griega medieval y moderna” (HUM 728 ), σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών, την Ισπανική Εταιρεία Νεοελληνικών Σπουδών και το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, οργανώνουν στην Αθήνα, στις 27 και 28 Νοεμβρίου 2015, Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με θέµα «Ελληνικό θέατρο σκιών - Άυλη πολιτιστική κληρονομιά».
Το συνέδριο αφιερώνεται στον καθηγητή Walter Puchner, διαπρεπή θεατρολόγο και μελετητή του ελληνικού θεάτρου σκιών, και καλύπτει όλες τις πτυχές του νεοελληνικού πολιτισμού που επηρεάστηκαν από το ίδιο κατά τη διάρκεια της ιστορίας του. Συνεπώς, περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσµα γνωστικών πεδίων: θεατρολογία, φιλολογία, αρχειονομία, μουσειολογία, κοινωνιολογία, ανθρωπoλογία, γλωσσολογία, ιστορία, ιστορία της τέχνης, εκπαίδευση, μουσικολογία, κ.λπ.
Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου (Μέγαρο Παλαιάς Βουλής, Πλατεία Κολολοτρώνη, Σταδίου 12, Αθήνα).

Ως τελευταία ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής και αποστολής της περίληψης των ανακοινώσεων ορίζεται η 30η Μαΐου 2015
Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. συνημμένο και http://www.centrodeestudiosbnch.com/gr/teatro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου