Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2015

«Το ωραίο ατύχημα» ΤΑΣΟΣ ΓΟΥΔΕΛΗΣ

                  
                      

                                              ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

                       σειρά εκδηλώσεων Δευτέρες με λιακάδα…


Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015 στις 9:00μμ:

το Αστικόν Καφενείο ΑΝΩ ΠΟΥΡΝΑΡΟΥΣΑ, το βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΤΗΣ
και οι εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ

παρουσιάζουν:

«Το ωραίο ατύχημα»:
Με αφορμή την τελευταία του συλλογή διηγημάτων,
ο Τάσος Γουδέλης ανατρέχει στο έργο του και μιλά για τη μικρή φόρμα


Αποσπάσματα διαβάζει η ηθοποιός Νάνα Παπαδάκη

Σύντομο δραματοποιημένο απόσπασμα παρουσιάζει ο Γιώργος Τάσος, υπεύθυνος του βιβλιοπωλείου ΒΙΒΛΙΟΣΤΑΤΗΣ


Το «Ωραίο ατύχημα» περιελήφθη στη βραχεία λίστα των Κρατικών Βραβείων και των Βραβείων του «Αναγνώστη», το 2014


Βιογραφικά στοιχεία:


Ο Τάσος Γουδέλης γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα. Από το 1982 συνεργάζεται με τον ποιητή Κώστα Μαυρουδή στην έκδοση του λογοτεχνικού περιοδικού «Το Δέντρο». Έχει γράψει θεωρητικά βιβλία για τον κινηματογράφο και έχει διδάξει ιστορία κινηματογράφου και τεχνική σεναρίου σε ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Επίσης, έχει υπάρξει παραγωγός και συνεργάτης ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών για τον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία. Από το 1998 έως το 2009 συνεργάστηκε με το ένθετο «Βιβλιοθήκη» της εφημερίδας Ελευθεροτυπία, ως κριτικός ξένης κυρίως λογοτεχνίας. Έχει σκηνοθετήσει τέσσερις ταινίες μικρού μήκους, τις δύο σε συνεργασία με τον γιο του Βασίλη.
Έχει γράψει τις συλλογές διηγημάτων «Τα αρπακτικά» (Το Δέντρο 1990), «Πρωινή επίσκεψη» (Ερατώ 1993), «Σκιές γυναικών» (Νεφέλη 1996), «Ο ύπνος του Άλφρεντ» (Νεφέλη 1999), «Η γυναίκα που μιλά» (Κέδρος 2002), «Η παρουσία» (Κέδρος 2010), «Το ωραίο ατύχημα» (Κέδρος 2013) και το μυθιστόρημα «Οικογενειακές ιστορίες» (Κέδρος 2006).
Επισκεφτείτε το ιστολόγιο του συγγραφέα εδώ:  https://tasosgoudelis.wordpress.com/


Η Νάνα Παπαδάκη είναι απόφοιτος του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.  Έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως ο Γιώργος Λαζάνης, ο Μίμης Κουγιουμτζής,  o Στάθης Λιβαθινός, ο Έκτορας Λυγίζος, ο Δήμος Αβδελιώδης, ο Σταμάτης Φασουλής,  η Μίρκα Γεμεντζάκη, η Ρούλα Πατεράκη κ.ά. σε πολυάριθμα έργα που παρουσιάστηκαν μεταξύ άλλων από το Θέατρο Τέχνης, το Εθνικό Θέατρο, το ΚΘΒΕ, το Θέατρο Δημήτρης Χορν καθώς και το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Έχει εκδώσει δύο ποιητικές συλλογές «Ποιήματα+1» και «Τα δώρα της αγρύπνιας» που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Αστάρτη. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά.

πρόσβαση από Αθήνα:
Λεωφορείo 209 - Τρόλεϊ 2, 4, 11(24ωρο): στάση «Πλατεία Πλαστήρα»

e-mail: vivliostatis@gmail.com

                         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου