Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

ΣΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ταινιοθήκη της Ελλάδος / Greek Film Archive's photo.

Μετά τις sold out προβολές στο φετινό Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, "Η φωλιά του χρόνου" του Αλέξανδρου Παπαηλιού και της Χαράς Φράγκου, έρχεται για μία προβολή στην Ταινιοθήκη.
Κερδίστε προσκλήσεις: Οι 10 πρώτοι που θα στείλουν μήνυμα με τα στοιχεία τους, κερδίζουν μία διπλή πρόσκληση για την Παρασκευή 24/4 στις 18:00.
Σύνοψη: Στην Ελλάδα σε διάστημα δεκαπέντε χρόνων η ταυτότητα μιας ανάπτυξης συγκρούστηκε βίαια με μια άλλη. Εκείνη της κρίσης. Της κρίσης της οικονομικής, της κοινωνιολογικής, της περιβαλλοντικής. Σήμερα ένα σύστημα επιθυμιών που αποδείχτηκαν πλαστές καταρρέει και η κοινωνία αμήχανη και ίσως πανικόβλητη ψάχνει να δώσει ταυτότητα στην επιθυμία και στην πραγματική αξία.
Στο ντοκιμαντέρ «Στη φωλιά του χρόνου» παρουσιάζεται η διαδρομή, η δράση και τα κίνητρα 3 νέων ανθρώπων, που ακολούθησαν έναν άλλο δρόμο για την ανάπτυξη και τη ζωή τους, ενώ οι ίδιοι σήμερα δεκαπέντε χρόνια μεγαλύτεροι απαντούν στο ερώτημα, τι είναι αληθινή ζωή και τι πραγματική επιθυμία.
Ποιο είναι το όφελος και ποια η σχέση τους με τη φτώχεια και τον πλούτο αντίστοιχα; Πώς ερμήνευσαν και τοποθέτησαν το χρόνο της καθημερινότητάς τους; Τι αποτελέσματα είχε το χρονικό καταφύγιο που σταδιακά έφτιαξαν;

Το ντοκιμαντέρ «Στη φωλιά του χρόνου» διάρκειας 70’, είναι μια αυτοχρηματοδοτούμενη ανεξάρτητη παραγωγή. Έγινε σε πνεύμα δημιουργικής συνεργασίας, αλληλεγγύης, επαγγελματικής ευσυνειδησίας και έμπνευσης. Η παραγωγή περιέλαβε πολλά ταξίδια στα πλούσια οικοσυστήματα της Ελλάδας, όπως στο παραποτάμιο δάσος του Νέστου, το Δέλτα του Αξιού, τη λίμνη Κερκίνη, την Πύλο, τη Γιάλοβα, την Κυπαρισσία, καθώς επίσης στη Λαυρεωτική και τις Κυκλάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου