Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Ash In Art


...γιατί πρέπει να ξέρεις, Φαίδρε, πως εμείς
οι ποιητές δεν μπορούμε
να ακολουθήσουμε το δρόμο
της ομορφιάς χωρίς τον Έρωτα
σύντροφο και οδηγό μας
Τόμας Μαν


Εμφάνιση poetry.png

Εμφάνιση cover1mono2.jpg



Όλοι μεμψιμοιρούν για την παρακμή και την πτώση της ποίησης. Το λιγοστό κοινό της, τους μερικούς μυημένους της, τη μη προβολή και έκδοσή της όσο τακτικά θα έπρεπε.. Πόσο δηλαδή; Προσπάθειες σαν κι αυτή δείχνουν το ακριβώς αντίθετο : ανθρώπους με όρεξη να προάγουν ένα λογοτεχνικό θεσμό και να τον εμβαθύνουν όλο και πιο πολύ στα έγκατα της κοινωνίας μας, στις ψυχές των αναγνωστών τους.
Εδώ, θα αντιπαραβάλλουμε τις λέξεις του σπουδαίου Τόμας Μαν, από το «Θάνατο στη Βενετία», λέξεις που μιλούν για ποιητές και έρωτα, για ζωή και απόλαυση της ζωής. Και αυτά ακριβώς, δείχνουν τα ποιήματα νέων ανθρώπων, έτσι όπως τα παρουσιάζουν σε εκδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στο Ash In Art, από τον Δεκέμβριο του 2006 έως σήμερα. Και όταν λέμε «νέοι ποιητές», δεν εννοούμε ηλικιακά, αλλά επικεντρωνόμαστε στη φρεσκάδα της γραφής, στην ποιότητα του στίχου, στο στόχο του ποιήματός τους.
Με αυτούς τους «άκαυτους», στη λογοτεχνική αγορά, καλλιτέχνες, ερχόμαστε σε επαφή και το διασκεδάζουμε, αφού όλοι, ετερόκλητες προσωπικότητες με διαφορετικές ζωές, ενασχολήσεις και εμπειρίες, περικλειουνν στους στίχους τους, όλο τους το «είναι», και το αποδίδουν με τόσο περίτεχνο τρόπο, που χαιρόμαστε πρώτοι εμείς για αυτήν την σημαντική περίοδο της συγγραφικής τους ενασχόλησης. 

Στις βραδιές μας γίνονται δεκτοί όλοι όσοι γράφουν ποίηση και όσοι θέλουν να τολμήσουν, νέοι στο ξεκίνημά τους. Στείλτε ένα μικρό δείγμα, λίγα λόγια για εσάς ή συγγραφικό βιογραφικό στο info@ashinart.org και θα σας ενημερώσουμε άμεσα για τις διαθέσιμες ημερομηνίες.

«Μεθύστε με κρασί, με ποίηση ή με αρετή, όπως σας αρέσει, αλλά μεθύστε..».
Σαρλ Μπωντλαίρ
ASH IN ART  | Non Profit Cultural Org.|3181/2004
HRAKLEOUS 10 &  KALLIRROIS, 11743 ATHENS
T:+30 2109216890E-M: info@ashinart.com, 
M: +30 6948688829, URL:
 
www.ashinart.org 

Facebook 
Radio Youtube Twitter 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου