Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι σε κρίση

The Greek Language is not in Crisis!


της Νότας Χρυσίνα

Την στιγμή που η χώρα διανύει μία περίοδο οξύτατης οικονομικής κρίσης και με ανοιχτά όλα τα μέτωπα των διαπραγματεύσεων μπορούμε να φωνάξουμε στους ευρωπαίους εταίρους μας πως η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός δεν είναι σε κρίση.
Η γλώσσα φορέας μνήμης 2500 χιλιάδων ετών και οι έννοιες της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισονομίας καθώς και τα μάρμαρα που δεν είναι απλές πελεκητές πέτρες αλλά είναι η ιστορία της Ελλάδας πάνω στην πέτρα, ο Παρθενώνας, δεν περνούν καμία κρίση.
Οι έλληνες φωνάζουν δημοκρατία και ηχεί μέχρι τις Βρυξέλες αυτή η λέξη καθώς η Ευρώπη χρειάζεται περισσότερη δημοκρατία και λιγότερη δειλία. Η Ευρώπη χρειάζεται να κατανοήσει πως η κοιτίδα του πολιτισμού της δεν μπορεί να αντικασταθεί με ένα νόμισμα και να εξαγοραστεί η συνείδηση των πολιτών ώστε να ξεχάσουν πως συμ-μετέχουν της ένωσης και δεν είναι οι επαίτες της δημοκρατίας.
Ο ελληνικός λαός έγινε δεκτός στην ευρωπαική ένωση ως ισότιμο μέλος με δικαιώματα και υποχρεώσεις τα οποία έγιναν σεβαστά. Περιμένουμε να εφαρμοστεί η ισηγορία στην ευρώπη και να ακουστούν οι ελληνικές θέσεις. Περιμένουμε να γίνει ένας διάλογος με επιχειρήματα με θέσεις και αντιθέσεις.
Οι λαοί της Ευρώπης θα πρέπει να σεβαστούν την έννοια πολιτισμός και να μην απειλούν με αποπομπή από την ένωση την Ελλάδα. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η οικονομία της. Είναι ο λαός της που μιλάει την γλώσσα του Ομήρου την οποία μελέτησαν οι εταίροι μας. Η Ελλάδα είναι τα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς τα οποία πλούτισαν τις συλλογές των μουσείων ολόκληρης της Ευρώπης. Η Ελλάδα είναι η βάση της φιλοσοφίας και της ιστορίας καθώς εδώ γράφτηκε από τον Ηρόδοτο τον πατέρα της ιστορίας το πρώτο γραπτό μνημείο "για να μείνει στις επόμενες γενιές και να μην λησμονηθούν τα έργα των ανθρώπων" .
Σήμερα, η Ελλάδα συνεχίζει να γράφει ιστορία με τον πολίτη που μοχθεί να επιβιώσει και να αναστήσει την χώρα οικονομικά. Οι έλληνες κατοικούν στις αμουδιές του Ομήρου και συνομιλούν με το παρελθόν τους, τον μύθο και την ιστορία καθημερινά καθώς περπατούν δίπλα από τα μάρμαρα. Η ελληνική γλώσσα περιέχει την λέξη μνημόνιο η οποία σχετίζεται με την λέξη μνήμη και η μνήμη είναι ο εκδικητής των πολιτισμικά επιλησμόνων καθώς δεν μπορεί να σταθεί κανένα δέντρο χωρίς τον κορμό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου