Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

3ο Συνέδριο των νεοελληνιστών των βαλκανικών χωρών: Ο ελληνισμός ως πολιτιστικός και οικονομικός παράγοντας στα Βαλκάνια (1453-2015): Γλώσσα, λογοτεχνία, τέχνη, κοινωνία (16-17/10/15)

Examine the role of self-deception in the historical poems of Cavafy



Το Τμήμα Κλασικής και Νέας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Νοτιοανατολικών Σπουδών της Ρουμανικής Ακαδημίας και την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας οργανώνει το 3ο Συνέδριο των νεοελληνιστών των βαλκανικών χωρών από τις 16 έως τις 17 Οκτωβρίου 2015 στο Βουκουρέστι.
Το 3ο Συνέδριο των νεοελληνιστών των βαλκανικών χωρών αφιερώνεται στη μνήμη του συναδέλφου Iordan Poromanski του Νέου Βουλγαρικού Πανεπιστημίου.
Θέμα του Συνεδρίου: Ο ελληνισμός ως πολιτιστικός και οικονομικός παράγοντας στα Βαλκάνια (1453-2015): Γλώσσα, λογοτεχνία, τέχνη, κοινωνία
Το 3ο Συνέδριο των νεοελληνιστών των βαλκανικών χωρών αποσκοπεί στην προώθηση της σύσφιξης των δεσμών και της επιστημονικής συνεργασίας μεταξύ των ελληνιστών στις βαλκανικές χώρες.
Τόπος διεξαγωγής του Συνεδρίου
Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν στις αίθουσες της Σχολής Ξένων Γλωσσών και Λογοτεχνιών του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, οδός Edgar Quinet, αρ. 5-7, Βουκουρέστι, Ρουμανία.
Δήλωση συμμετοχής
Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση: t_dinu@yahoo.com
μια περίληψη της ανακοίνωσής τους και ένα σύντομο βιογραφικό έως τις 31 Ιανουαρίου 2015 ανυπερθέτως.
Ως γλώσσα του Συνεδρίου ορίζεται η ελληνική.
Για περισσότερες πληροφορίες, βλ. http://www.eens.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου