Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Πρόσκληση "Διασπορικής Λογοτεχνικής Στοάς"



Στις 7 Δεκεμβρίου 2014, ώρα 4.00μ.μ., στο οίκημα της Κυπριακής Κοινότητας Μελβούρνης θα παρουσιάσουμε ένα τρίγλωσσο μουσικό πρόγραμμα (στην Ελληνική, Αγγλική και Ισπανική γλώσσα) με ελληνικό μπουζούκι (Ιάκωβος Παπαδόπουλος) κιθάρα-τραγούδι (Αχιλλέας Γιαγκούλης, Ανθή Σιδηροπούλου), ισπανική κιθάρα (τριμελή ισπανική ορχήστρα), χορό φλαμένκο, ντιτζιριντού Αυστραλών ιθαγενών, κυπριακό βιολί (Δημήτρης Χόπλαρος).

Την εκδήλωση διοργανώνει η Διασπορική Λογοτεχνική Στοά σε συνεργασία με τον Ελληνο-Αυστραλιανό Πολιτιστικό Σύνδεσμο, το Σύνδεσμο Ελλήνων Λογοτεχνών Αυστραλίας και την Κυπριακή Κοινότητα Μελβούρνης

Φέτος διανύουμε 40 χρόνια παράνομης κατοχής στην Κύπρο μας και δεν έχουμε φωνάξει αρκετά, ούτε έχουμε να δείξουμε αρκετές εκδηλώσεις που να εκφράζουν την αγανάκτησή μας για το γεγονός ότι οι πολιτικοί της Ελλάδας και Κύπρου καθώς και ειδικά τα Ηνωμένα Έθνη εθελοτυφλούν σε μια απαράδεκτη κατάσταση ενώ δείχνουν ανίκανοι να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους με αποτέλεσμα ο θύτης να αποθρασύνεται ακόμη περισσότερο.

Την ίδια μέρα ο Δρ Χρήστος Φίφης θα παρουσιάσει το τεύχος 2014 του τρίγλωσσου λογοτεχνικού περιοδικού της Διασποράς "Diasporic Literature" αφιερωμένο στην Κύπρο με συνεργασίες στις τρεις γλώσσες από τον Ελληνισμό της Διασποράς. Θα υπάρχουν επίσης απαγγελίες στις τρεις γλώσσες και θ' ακουστεί ένα τραγούδι για πρώτη φορά στα ελληνικά δεδομένα που γράφτηκε από μουσικοσυνθέτη από τον Πόρο (τον Άρι Αντάνη) ειδικά για το τεύχος αυτό του περιοδικού. Το τεύχος κοσμούν εικόνες από ζωγραφική των Αδαμάντιου Διαμαντή και Μιχαήλ Κάσιαλου, οι οποίες παραχωρήθηκαν από το Πολιτιστικό Ίδρυμα Κύπρου.

Τα τελευταία πέντε τεύχη του ηλεκτρονικού περιοδικού "Diasporic Literature" θα πωλούνται σε ηλεκτρονική μορφή (μια άλλη καινοτομία για τη Μελβούρνη). Περισσότερες λεπτομέρειες στο φυλλάδιο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.


​Ιάκωβος Γαριβάλδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου