Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΜΟΥΣΙΚΗ * ΚΑΙ * ΠΟΙΗΣΗ «ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ» ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΧΝΩΝ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΕΝΕΣΤΩΤΑ





Εξώφυλλο για το τρίπτυχο που κυκλοφορεί εκτός εμπορίου, σε αριθμημένα αντίτυπα. Με αφορμή την παράσταση "Λεύγες" στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, 8.00 μ.μ.). 


Περιέχει απόσπασμα από την ομότιτλη ποιητική σύνθεση, που αναμένεται να εκδοθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2015.


Κύκλος: Μουσική και Ποίηση
Συνομιλία των δύο τεχνών σε χρόνο ενεστώτα

Η σειρά των επτά εκδηλώσεων με πρωταγωνιστές τον μουσικό και τον ποιητικό λόγο ανατέμνει στη συνεργασία μεταξύ συνθέτη και συγγραφέα, στη γόνιμη αλληλεπίδραση και τη συνέργεια μεταξύ των δύο τεχνών.
Εκπρόσωποι από αυτά τα δύο καλλιτεχνικά πεδία, οι επτά συν επτά δημιουργοί αναδεικνύουν τη διαχρονικότητα και την εκφραστική ποικιλία στη συνύφανση κοινών, πρωτότυπων έργων.
Τη σκυτάλη παίρνουν οι νότες, οι λέξεις, τα νοήματα επί σκηνής…
Στο αποτέλεσμα συνδράμουν επίσης η θεατρική δράση, η εικαστική γλώσσα, η σκηνογραφική χωροθέτηση.




:::

Ο Κύκλος «Μουσική και Ποίηση» αποσκοπεί στην ανάδειξη της ουσιώδους «συνομιλίας» μεταξύ συνθέτη και ποιητή, της διαχρονικής σχέσης του λόγου με το μέλος, όσο και στην προβολή μιας νέας, εκκολαπτόμενης καλλιτεχνικής δημιουργίας στο πεδίο της σοβαρής μουσικής και της σύγχρονης ελληνικής ποίησης.
Η δράση αυτή, πρωτοβουλία του Δικτύου Δράσεων Music Is και του ηλεκτρονικού περιοδικού για την ποίηση (.poema..), παίρνει σάρκα και οστά με την πρώτη συνεργασία μεταξύ επτά συνθετών και επτά ποιητών. Δίνεται η ευκαιρία στους δημιουργούς να παρουσιάσουν στο κοινό το αποτέλεσμα – ζωντανή εκτέλεση εκάστου μουσικού έργου με τη συνοδεία απαγγελίας, κειμενική δραματοποίηση ή και εικαστικές παρεμβάσεις.
Κάθε έργο έχει προγραμματιστεί να παρουσιάζεται μία φορά τον μήνα (από τον Νοέμβριο έως τον προσεχή Μάιο) στην αίθουσα της Μεγάλης Μουσικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η κάθε παράσταση διαρκεί 45 λεπτά.  
:::
Οι επτά παραστάσεις θα ηχογραφηθούν και αναμένεται η κυκλοφορία καλαίσθητης κασετίνας-δίσκου.
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
*συνθέτες:
Βασίλης Γκότσης, Νίκος Καρύδης, Νικήτας Κίσωνας, Θεοφανώ Κοσώνα, Νίκος Παναγιωτάκης, Γιώργος Παπουτσής, Αλέξης Πορφυριάδης
*ποιητές: Σταυρούλα Γάτσου, Γιώργος Γώτης, Βασίλης Ζηλάκος, Λένα Καλλέργη, Βασίλης Ρούβαλης, Αγγελική Σιγούρου, Γιώργος Ψάλτης


Υπεύθυνοι παραγωγής: Νίκος Παναγιωτάκης – Βασίλης Ρούβαλης
Επικοινωνία: 6976 609475 - 6976 442011 |



http://musicisnetwork.blogspot.gr   |  
www.poema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου