Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΟΥΝ ΜΕ ΟΣΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ


ΑΝΑΡΤΩ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΕΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ MAIL ΑΣ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ ΕΔΩ.Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΕΙ ΜΕ ΟΣΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ Κ ΜΕ ΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΣΤΑ BLOGS.
ΧΑΡΑ ΦΡΑΓΚΟΥ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Απευθυνόμαστε στον κόσμο της δημοσιογραφίας αλλά και στο κοινό που παρακολουθεί τις ειδήσεις, τις ενημερωτικές εκπομπές, τις ειδικές πρωινές και μεσημεριανές εκπομπές.
Με αφορμή το στυγνό και διεστραμένο έγκλημα που συντελέστηκε στην Ρόδο, βρισκόμαστε για μια ακόμη φορά μπροστά σε ορυμαγδό ύπουλων ειδήσεων από τηλεοπτικά κανάλια και συγκεκριμένα blogs και εφημερίδες, τα οποία σφυροκοπούν ανελέητα τη δολοφονημένη νεαρή γυναίκα με πληροφορίες για τη ζωή της, πληροφορίες που διοχετεύτηκαν αμέσως μετά τη σύλληψη των δολοφόνων.
Λεπτομέρειες τόσο του στυγερού εγκλήματος, όσο και μία διαστρεβλωμένη εικόνα της προσωπικότητας της Ελένης Τοπαλούδη φτάνουν στα σπίτια αναγνωστών και τηλεθεατών, διαμορφώνοντας μιαν εικόνα της υποτιμητική, διεγείροντας σκοτεινά ένστικτα και σκορπίζοντας τρομολαγνεία και σεξισμό.
Οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι επιδιώκουν τη μεταστροφή της αγανάκτησης του κοινού από τους θύτες στο θύμα. Με αλαζονεία και περιφρόνηση, στέκονται ακόμη και μπροστά στον νόμο που ορίζει πως η προσβολή μνήμης νεκρού είναι ποινικό αδίκημα.

Εδώ και χρόνια, συγκεκριμένα ΜΜΕ, στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο, καλλιεργούν ένα αρρωστημένο κλίμα παρουσιάζοντας για πρότυπα ψευδοπαλικαράδες άριστους στις πολεμικές τέχνες, είδωλα και ινδάλματα ανδρών γυναικών της βιομηχανίας του θεάματος, με κακοποιημένο λόγο και φτηνό εντυπωσιασμό. Επιδίωξή τους, η επιβολή αυτών των προτύπων στην ελληνική πραγματικότητα. Ένα μαζικό ρεύμα τείνει να διαμορφωθεί με κύρια χαρακτηριστικά την άγρια επιθετικότητα, τον σεξισμό, την ομοφοβία.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες που νιώθουν υπεύθυνοι για τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών, για την ποιότητα ζωής τους, για το κοινωνικό σύνολο. Κάνουμε έκκληση να γυρίσουν την πλάτη, να κλείσουν τους τηλεοπτικούς δέκτες σε αυτές τις συχνότητες, να μην κάνουν «κλικ» στα blogs που διασύρουν τους συμπολίτες μας.
Οι αξίες της ζωής, τα δικαιώματα, η πολιτισμική ανέλιξη ενταφιάζονται και τη θέση τους παίρνει ένα σκοτεινό συνονθύλευμα αρρωστημένων τάσεων, που κατασταλάζουν στον ψυχισμό μας και καθορίζουν τη συμπεριφορά μας.

Αγαπητοί συνάδελφοι, ας ξεκινήσουμε το ταχύτερο μια μεθοδική εναντίωση σε αυτό που οργανώνεται εδώ και κάποια χρόνια: τη διαμόρφωση μιας φοβικής, συντηρητικής κοινωνίας, ευάλωτης σε βάναυσους και ισχυρούς.
Την Ελένη δεν θα την σώσουμε με αυτή την ανακοίνωση, είναι πια αργά.
Ίσως, όμως, καταφέρουμε να απομακρύνουμε ή τουλάχιστον 
τους να μειώσουμε από τον χώρο της δημοσιογραφίας αυτά τα φαινόμενα. H ΕΣΗΕΑ έχει υποχρέωση απέναντι σε όλους όσους αφιερώνουν τη ζωή τους στη σωστή ενημέρωση του πολίτη να περισώσει την ιστορία της από μέλη που μεθοδεύουν τον εκφασισμό της κοινωνίας. Είναι δύσκολο να συνυπάρχουμε στο ίδιο συνδικαλιστικό όργανο με αυτά τα άτομα.
Όλοι γνωρίζουμε πως τα βράχια της Ρόδου για τα μεγαλοσυμφέροντα των εκδοτών –καναλαρχών είναι χρήμα.
Θα αφήσουμε;

Σόνια Ζαχαράτου,Χαρά Φράγκου,Τάκης Σπηλιόπουλος,Αθηνά Ραπίτου,Λασκαρίνα Γερασίμου,Μαρίκα Αρβανιτοπούλου,Γιάννης Παντελάκης,Ρίτσα Μασούρα,Γιώργος Μπράμος,Νίκος Μεγγρέλης,Ελένη Σπανοπούλου ,Ελένη Καρρά, Νότα Χρυσίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου